Het Huis

Rustico Fergino is een tot een vakantiehuisje omgebouwde, typisch Italiaanse, familiekeuken. De ruime, vrijstaande studio met panoramisch terras, eigen badkamer, keuken, open haard en pizzaoven biedt een adembenemend uitzicht op de omringende bergen. Bij het ‘grote’ huis hoort een zwembad, waar bewoners van de cottage gebruik van kunnen maken.

   

 

   

De gastheer en vrouw

Wij, Hans en Annemarie, zijn jaren geleden verliefd geworden op deze streek, die de Valnerina heet, met zijn ruige natuur, lieflijke bergdorpjes die zinderen in de zomerzon, dorpsmaaltijden op de pleintjes in de koelte van de avond, concerten in de middeleeuwse kerkjes met fresco’s die nog niet in reisgidsen vermeld staan. Ons huis staat midden in de natuur op bijna 5 kilometer afstand van zo’n dorpje, Cerreto di Spoleto.

   

De Omgeving

Cerreto di Spoleto, in het zuid-oosten van Umbrië, vlak bij de grens met de regio Le Marche, is een van de schilderachtige bergdorpjes van de imposante Valnerina, de vallei van de rivier de Nera. In de omgeving vinden vele festivals, concerten, feesten en allerlei activiteiten plaats.

 

facebook

Op onze facebookpagina vindt u actuele informatie.

   

   

   Aanbevolen restaurants

*La Cantina, Piazza Pontano, Cerreto di Spoleto (mooie menukaart en wijnkelder, fantastische ambiance, niet het goedkoopst).   *Bar Ristorante Pizzeria Panorama, Via Vittime del Terrorismo 1, Cerreto di Spoleto (heerlijke pizza's op het balkon, voor een soepel prijsje) *Bar Ristorante Pizzeria Il Vecchio Mulino, Via Valnerina 4, Borgo Cerreto (betaalbare traditionele gerechten en pizza's uit steenoven).     *Bar Ristorante Del Cacciatore, Via Valnerina, Borgo Cerreto (middenklasse, lekkere traditionele gerechten met een eigen 'twist').